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WCRCとWCRから見る焙煎のOverとかUnderとか

こんにちは。

今回はUnder DevelopmentやOver DevelopmentについてWorld Coffee Roasting Championship(以下WCRC)のRules & Regulationから紐解いて行きます。

 

・Under Development

Underdevelopment: Underdevelopment relates to insufficient development of acidity, sweetness,and flavor through roasting. It tastes like aggressive acidity and flavors at the front of the palate with no finish or aftertaste. It may also be involved with green/vegetative notes in the SCA Flavor Wheel.

Dropbox - 2020 WCRC Rules and Regulations - 1NOV2019.pdf - Simplify your life

焙煎不足:焙煎不足(アンダーディベロップメント)は焙煎を通して、酸味、甘み、フレーバーが十分 に生起していない状態です。口蓋前方に強烈な酸味とフレーバーが感じられ、単調なアフターテイスト と余韻の短い。SCA フレーバーホイールにおける「green/vegetative」ノートに該当する場合もありま す。

http://scaj.org/wp-content/uploads/2019/05/JCRC2019_Rule-and-Regulation-.pdf

・OLIVE OIL

A light,oily aromatic which may have buttery,green,peppery,bitter,and sweet notes.

REFERENCE : Bertolli Extra Virgin Olive Oil

・オリーブオイル

ライトであり、

バター、グリーン、ペッパー、苦味、甘味のあるオイリーなアロマ。

参考:Bertolli製 エキストラバージンオリーブオイル

・RAW

An aromatic associated with uncooked products.

REFERENCE : Fisher Natural Whole Almonds

・生

未調理の製品に関する芳香。
参考:Fisher製 ナチュラルホールアーモンド

・UNDER–RIPE

An aromatic found in green/under-ripe fruit.

REFERENCE : Grapefruit peel

・未完熟
青い/熟していない果物に見られる芳香。
参考:グレープフルーツの皮

・PEAPOD

Green aromatic that is sweet,beany,fresh,raw,and musty/earthy.

REFERENCE : Le Nez du Café,no. 3 “garden peas”

・エンドウ豆の鞘
甘く、ビーニー、新鮮な、生の、かび/土のようなグリーンな芳香。
参照:Le Nez duCafé No.3「ガーデンピーズ」

・GREEN

An aromatic characteristic of fresh,plant-based material. Attributes may include leafy,viney,unripe,grassy,and peapod.

REFERENCE : Parsley water

・緑

新鮮な植物由来素材の芳香特性。

特性には、おおよそ葉っぱ、ツル、未熟、草、ピーポッドが含まれる。
参考:パセリウォーター

・FRESH

A green aromatic associated with newly cut grass and leafy plants,characterized by a sweet and pungent character.

REFERENCE : Fresh green grass

・新鮮な

刈り取られたばかりの草や葉の植物に関連するグリーンな芳香で、

甘味と辛味が特徴。
参考:新鮮な緑草

・DARK GREEN

The aromatic commonly associated with cooked green vegetables such as spinach,kale,or green beans that may include bitter,sweet,dusty,musty,or earthy elements,and may have a dark,heavy impression.

REFERENCE : Green Giant Cut Green Beans (canned,liquid of)

REFERENCE : Del Monte Leaf Spinach (canned,liquid of)

・濃い緑色

ほうれん草、ケール、インゲンなどの調理された緑の野菜に一般的に関連付けられている香りで、

多くは苦味、甘味、ほこり、かび、土の要素を含み、

多くは暗くて重い印象を持っている。
参考:Green Giant製 カットグリーンビーンズ(缶詰、液体)
参考:Del Monte製 ほうれん草(缶詰、液体)

・VEGETATIVE

Sharp,slightly pungent aromatic associated with green plant or vegetable matter such as parsley,spinach,or peapod.

REFERENCE : Green Giant Cut Asparagus

・野菜

パセリ、ほうれん草、ピーポッドなどの緑の植物や野菜に関連した

鋭く、やや辛味のある芳香。
参考:Green Giant製 カットアスパラガス

・HAY-LIKE

The lightly sweet,dry,dusty aromatic with slight green character associated with dry grasses.

REFERENCE : McCormick Parsley Flakes

・ヘイライク

ほのかに甘く、ドライでほこりりっぽいアロマで、

乾燥した草から連想され、

わずかに緑の特徴を持っています。
参考:McCormick製 パセリフレーク

・HERB-LIKE

The aromatic commonly associated with green herbs that may be characterized as sweet,slightly pungent,and slightly bitter. May or may not include green or brown notes.

REFERENCE : Mixture of McCormick Bay Leaves,McCormick Ground Thyme,and McCormick Basil Leaves

・ハーブライク

甘く、わずかな辛味とわずかな苦みが特徴付けられる一般的な緑のハーブに関連付けられている芳香。 緑や茶色のノートが含まれている場合もあれば、含まれていない場合もある。
参考:McCormick製 ベイリーフ、McCormick製 粉末タイム、McCormick製バジルの混合

・BEANY

An aromatic characteristic of beans and bean products that contains musty/earthy,musty/dusty,sour aromatic,bitter aromatic,starchy,and green/peapod,nutty or brown elements.

REFERENCE : Bush’s Pinto Beans (canned)
・ビーニー
かび/土、かび/ほこり、サワーな香り、苦い香り、でんぷん質、緑/ピーポッドなどを含む、ナッツまたは茶色の要素を含む豆および豆製品の芳香特性。
参考:Bush's製 ピントビーンズ(缶詰)

とWCRはまとめていますね。

 

 

・Over Development

Overdevelopment: Overdevelopment relates to the destruction of flavors via excessive roasting. It tastes like when all acidity and flavor have been muted. It may also be involved with bland and roasty notes in the SCA Flavor Wheel.

Dropbox - 2020 WCRC Rules and Regulations - 1NOV2019.pdf - Simplify your life

焙煎過剰:焙煎過剰(オーバーディベロップメント)は、過剰な焙煎により、フレーバーが破壊されて いる状態です。酸味とフレーバーすべてが弱められたような味わいとなります。SCA フレーバーホイー ルにおける「bland and roasty」ノートに該当する場合もあります。

http://scaj.org/wp-content/uploads/2019/05/JCRC2019_Rule-and-Regulation-.pdf

 

・Baked

Baking: Baking relates to the stalling of the caramelization process. It tastes like popcorn,or hard cereal/oat flavors. It may also be involved with cereal notes in the

SCA Flavor Wheel.

Dropbox - 2020 WCRC Rules and Regulations - 1NOV2019.pdf - Simplify your life

焼け:焼けは、カラメル化プロセスが失速した状態です。味わいは、ポップコーンまたは硬いキャラメ ル/オーツのようなフレーバーになります。SCA フレーバーホイールにおける「cereal」ノートに該当 する場合もあります。

http://scaj.org/wp-content/uploads/2019/05/JCRC2019_Rule-and-Regulation-.pdf

 

・Schorching

Scorching: Scorching relates to the application of excessively high heat in roasting. It may taste like ashy or burnt notes in the SCA Flavor Wheel

Dropbox - 2020 WCRC Rules and Regulations - 1NOV2019.pdf - Simplify your life

焦げ:焙煎に過度な高温を使った場合に起こります。SCAフレーバーホイールにおける「ashy」や「burnt」 といったノートに該当する場合もあります。

http://scaj.org/wp-content/uploads/2019/05/JCRC2019_Rule-and-Regulation-.pdf